Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g raw cashews
- 500 g filtered water
- 1 tsp stock paste (see Tips)
- 1 tsp paprika, plus extra to sprinkle (optional)
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- 30 g extra virgin olive oil
- 3 brown onions (approx. 540 g), cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1200 g potatoes, peeled and cut in pieces that fit through feeder tube
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1468.1 kJ / 350.9 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 166.4 mg
Alternatywne przepisy
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter)
35min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Gwinganna mountain top bars
1h 55min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
Wholemeal fish fingers with smashed beans (Diabetes)
Brak ocen
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Fruit platter with lemon and honey dressing (Thermomix® Cutter)
15min
One whole cauliflower
45 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1 Std. 10 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Warm sweet potato and chickpea salad
45 min