![Brussels sprouts and buckwheat winter salad Brussels sprouts and buckwheat winter salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25E495A3-E92C-44CB-8EFD-B6685E4884D5/Derivates/795B1635-1FB2-47E9-B5DD-B3A6EE0D95F4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g buckwheat groats
- 600 g water
- ½ tsp sea salt, plus an extra 1-2 pinches to season
- 1 garlic clove
- 250 g bacon, cut into pieces (2 cm)
- 1 tbsp olive oil
- 80 g white wine vinegar
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 ½ tbsp pure maple syrup
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 500 g Brussels sprouts, trimmed and outer leaves removed
- 1 tbsp pine nuts
- 25 g Parmesan cheese, shaved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 638.3 kJ / 152 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 849.3 mg
Alternatywne przepisy
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Fermented beetroot dip
25h
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 Min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40 Min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 Min
White bean dip with chimichurri
15 Min
Sauerkraut
168 godz. 35 min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1h 55min
Buckwheat and mushroom quiche
29 godz. 20 min
Mixed seed and nut spread
5 Min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50 godz. 15 min
Basil, avocado and hemp pesto
5 Min