Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g buckwheat groats
- 600 g water
- ½ tsp sea salt, plus an extra 1-2 pinches to season
- 1 garlic clove
- 250 g bacon, cut into pieces (2 cm)
- 1 tbsp olive oil
- 80 g white wine vinegar
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 ½ tbsp pure maple syrup
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 500 g Brussels sprouts, trimmed and outer leaves removed
- 1 tbsp pine nuts
- 25 g Parmesan cheese, shaved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 638.3 kJ / 152 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 849.3 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin and turmeric loaf
1h 50 min
Avocado whip on seedy spelt bread (Post-natal)
2 godz. 30 min
Berry and red wine trifle
4 godz. 50 min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 Min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13h
Beetroot salad with raita dressing
35min
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
1h 50 min
Mushroom quinotto
30 min
Green quinoa breakfast bowl (Post-natal)
35min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4h 35min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min