Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g dried adzuki beans (see Tips)
- 50 g dried chickpeas
- 1400 g water, plus extra to soak
- 200 g brown basmati rice
- 100 g sweet potato, cut into pieces (1 cm)
- 100 g pumpkin, peeled (see Tips), cut into pieces (1 cm)
- 60 g cauliflower florets
- 1 carrot, cut into pieces (1 cm)
- 60 g green beans, trimmed and cut into pieces
- 1 zucchini, trimmed and cut into pieces (1 cm)
- 1 medium onion (approx. 100 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 25 g fresh ginger
- 45 g coconut oil
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 1 tsp fenugreek seeds
- 1 tsp mustard seeds
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- freshly squeezed lemon juice, to serve
- 1 tbsp sultanas, to serve
- 1 tbsp roasted cashews, to serve
- fresh coriander, leaves only, roughly chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1994 kJ / 476.6 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 74.2 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 62.6 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Sabji (vegetable) curry
30min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40min
Silverbeet dahl
8h 40min
Vegetarian chilli
35min
Ancho chilli and black bean stew
40min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3 Std.
Pulse and pumpkin curry
30min
Caribbean curry
40min
Summer dahl
35min