![Beetroot, feta and spinach quiche Beetroot, feta and spinach quiche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF06202B-5055-400D-ACF0-8FF425C099CC/Derivates/C4BDD435-DEF6-4C74-8985-F1254A01B900.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g buckwheat groats
- 1 pinch salt
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 45 g water
- plain flour, for dusting
Filling
- 100 g brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 250 g raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 5 eggs
- 400 g full cream milk
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 50 g fresh spinach leaves, torn into pieces
- 100 g feta cheese, cut into pieces (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1323 kJ / 315 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 285.8 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower and sweet potato lasagne
1j 35 menit
Pumpkin tart
2h 15 min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 Std. 5 Min
Mediterranean carrot fritters
1 Std.
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15 min
Vegetarian quiche
1 godz. 55 min
Filo spinach slice
55 min
Mashed pea and corn slice
40 min
Leek quiche
1h 20min
Ham and zucchini quiche
1h 45min