![Beetroot risotto Beetroot risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72F08D39-B3AE-44C9-A646-060AFAFFCA26/Derivates/8FF06A56-C242-48C9-84A7-493AA881D803.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 raw beetroots (approx. 300 g total), peeled and cut into quarters
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, for garnishing
- 150 g red onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 300 g Arborio rice
- 50 g white wine
- 20 g balsamic vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 700 g water
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- goats cheese, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1531.5 kJ / 364.6 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 140.4 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Mushroom risotto
30 Min
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20min
Risotto verde
45 Min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 Std. 5 Min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 Min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min