Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 raw beetroots (approx. 300 g total), peeled and cut into quarters
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, for garnishing
- 150 g red onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 300 g Arborio rice
- 50 g white wine
- 20 g balsamic vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 700 g water
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- goats cheese, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1531.5 kJ / 364.6 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 140.4 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian quiche
1 godz. 55 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 Min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 Min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min
Figs with spiced custard and nougat cream
40 Min
Asparagus risotto
40 Min
Ratatouille
40 Min
Pea and garden mint fritters
25 min
White zucchini and cannellini bean soup
25 min
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 Min
Asparagus and saffron risotto
35 Min