Beetroot risotto

Beetroot risotto

3.8 78 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • raw beetroots (approx. 300 g total), peeled and cut into quarters
    2
  • fresh dill leaves only, for garnishing
    2 sprigs
  • red onion cut into halves
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    20 g
  • Arborio rice
    300 g
  • white wine
    50 g
  • balsamic vinegar
    20 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • water
    700 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 ½ tbsp
  • goats cheese to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 364.6 kcal / 1531.5 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 68.1 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 140.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...