Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g brown onion, cut into pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 50 g dry white wine
- 700 g water
- 1 tsp salt
- 200 g Gorgonzola cheese, cut into pieces (1 cm)
- 200 g pear, peeled, cored and cut into pieces (1 cm)
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2618.3 kJ / 623.3 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1294.6 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus risotto
40min
Salmon and fennel risotto
30min
White fish and lemon risotto
30min
Brie, speck and walnut risotto
25 Min
Risoni salad with artichoke and feta
25 Min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1hod. 35min
Salmon with mango sauce, snow peas and carrots
1hod.
Warm Caesar salad with polenta croutons
1h 55min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1hod. 10min
Cream of tomato soup
25 Min
Ravioli with zucchini sauce
35 min
Prawn and saffron risotto
30min