![Rhubarb, orange and almond Cake Rhubarb, orange and almond Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DA652463-C6C6-437D-B052-35E462F5A1A4/Derivates/0E66ADF3-D1A2-4B40-991E-D302B15902FB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g rhubarb, cut into pieces (2 cm)
- 200 g caster sugar
- 120 g raw almonds
- 1 orange, thin peelings of skin only and 50 g juice
- 2 eggs
- ½ tsp baking powder
- 150 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 100 g self-raising flour
- 25 g flaked almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1751.8 kJ / 418.7 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 193 mg
Alternatywne przepisy
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50 Min
"To die for" mini pavlovas
2 Std. 40 Min
Traditional Apple pie
1h 30min
Rhubarb crumble
45min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 Min
Grape bakewell tart
1 Std. 20 Min
Elly Berryman's plum shortcake
1 Std.
Thirty second whole orange cake
1 Std. 15 Min
Only the best chocolate chip cookies ever
25 Min
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min
Better banana cake
45min
Delicious lemon pudding
55 Min