Urządzenia i Akcesoria
Raspberry and lemon flan
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
fresh raspberries250 g
-
raw sugar150 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
lemon juice120 g
-
eggs4
-
egg yolks2
-
pouring (whipping) cream200 g
-
polenta40 g
-
icing sugar to dust (optional)1 - 2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
34.6 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
758 kJ /
180.5 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon and coconut blondies
40 min
Chocolate raspberry puddings
40 min
Decadent dark chocolate brownies
2 godz. 15 min
Baked honey cheesecake
4 godz. 20 min
Banana bread
1 godz. 50 min
Apple cake
1 godz.
Cranberry pistachio spiced muffins
50 min
Ham and zucchini quiche
1 godz. 45 min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Date and nut loaf
1 godz. 20 min
Basic berry muffins
40 min