![Raspberry and lemon flan Raspberry and lemon flan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4941864D-2C6E-42E7-A252-548AAE5CB245/Derivates/EF0140D7-3BA8-44A4-A6C2-8E60C1B32428.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 250 g fresh raspberries
- 150 g raw sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 120 g lemon juice
- 4 eggs
- 2 egg yolks
- 200 g pouring (whipping) cream
- 40 g polenta
- 1 - 2 tbsp icing sugar, to dust (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 758 kJ / 180.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 34.6 mg
Alternatywne przepisy
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Ricotta fruit tart
1 Std. 30 Min
Baked salmon cheesecake
26h 35min
Gin and lime pie
3 Std. 10 Min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30min
Pear and peach crumble
50 Min
Chocolate raspberry puddings
40 Min
Mixed berry clafoutis
40 Min
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40 Min
Orange and almond cake
2h 20min