![Zucchini cheddar slice Zucchini cheddar slice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6affc46b1e412249991350f91b2a1f50/Derivates/82fdf7c240f4926fbe6dd6b3fd20af9e20a6cde8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh basil, leaves only
- 60 g fresh baby spinach
- 350 g zucchini, cut into quarters
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 3 rindless bacon rashers (approx. 160 g), cut into pieces
- 5 eggs
- 100 g rice flour
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g frozen peas
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1255.7 kJ / 300.1 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 221.9 mg
Alternatywne przepisy
Cheese and bacon scones
35 Min
Chunky mixed vegetable soup
50 Min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Banana and oatmeal energy bars
35 Min
Cottage pie
1 Std. 30 Min
Apple and whole banana loaf
1h 10min
Cafe-style miso mushrooms
25min
Better banana cake
45 Min
Blended mixed vegetable soup
45 Min
Cauliflower hash browns with sauteed mushrooms (Noni Jenkins)
40min
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Pumpkin and ginger soup
35 Min