Pancetta and asparagus galettes
TM6 TM5 TM31

Pancetta and asparagus galettes

4.9 (8 ocen)

Składniki

Batter

  • 140 g buckwheat groats
  • 2 tsp salt
  • 140 g full cream milk
  • 140 g beer (lager - see Tips)
  • 2 eggs

Filling

  • 120 g Gruyère cheese, cut into pieces (2 cm)
  • 20 g olive oil, plus extra for frying
  • 115 g pancetta, cut into pieces (2 cm)
  • 1 eschalot
  • 220 g asparagus, trimmed and cut into thin slices
  • 6 eggs
  • 1 pinch ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1582.9 kJ / 376.9 kcal
Białko
25.9 g
Węglowodany
18.2 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
3.3 g
Sód
1277.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy