Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for soaking
Pomegranate and parsley topping
- 50 g red wine vinegar
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 100 g water
- ½ red onion, cut into thin slices
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- ½ pomegranate, arils only
Preserved lemon dressing
- 1 piece preserved lemon
- 170 g natural yoghurt
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- ground black pepper, to season
- 1 tsp caraway seeds
Salmon and potatoes
- 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
- 2 - 3 tsp za'atar, plus extra to season (see Tips)
- olive oil, for drizzling
- 800 g water
- 8 - 12 new baby potatoes
- 50 g slivered almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3436.8 kJ / 818.3 kcal
- Białko
- 56.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1348.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Eggplant cannelloni
1sa 35 dk
Seared tuna on chilli bean mash
35 min
Tuna nicoise salad (gut health)
1h 15 min
Mai Tai
No ratings
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1 Std. 40 Min
Sicilian prawn salad
40 min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Muhamara dip
30 min