![Middle Eastern planked salmon Middle Eastern planked salmon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2dd52583-3564-4d4b-9dee-522b1dbbf19c/Derivates/b0bcbffb-9640-4396-86f3-495da4ef1527.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for soaking
Pomegranate and parsley topping
- 50 g red wine vinegar
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 100 g water
- ½ red onion, cut into thin slices
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- ½ pomegranate, arils only
Preserved lemon dressing
- 1 piece preserved lemon
- 170 g natural yoghurt
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- ground black pepper, to season
- 1 tsp caraway seeds
Salmon and potatoes
- 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
- 2 - 3 tsp za'atar, plus extra to season (see Tips)
- olive oil, for drizzling
- 800 g water
- 8 - 12 new baby potatoes
- 50 g slivered almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3436.8 kJ / 818.3 kcal
- Białko
- 56.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1348.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant cannelloni
1j 35 menit
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1h 40min
Parmesan gelato
4 Std. 30 Min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25 Min
Grilled cabbage with blue cheese dressing and bacon
20 Min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 Min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2 godz. 50 min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Fattoush with grilled haloumi
5 Std.
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Prawn saganaki with feta
35 min