![Warm beetroot dish Warm beetroot dish](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D5484D12-EF82-4D18-879E-DC4E78BA3C96/Derivates/2DC5A109-1786-4B1E-885A-61E38EBE428D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g water
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 15 g salted butter
- 10 g lemon juice
- 1 tsp caster sugar
- ¼ tsp sea salt
- 50 g sour cream
- 1 tsp plain flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568 kJ / 135 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 226.5 mg
Alternatywne przepisy
Parsnip and bean mash
25 min
Leek and cheddar pudding
1h 20min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 min
Rosemary and thyme polenta chips
1h
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1h 20min
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 min
Pearl barley bread rolls
1h 15min
Sauerkraut soup
50 dk
Whole cauliflower with pea purée
40 min
Warm cabbage dish
15min
Avo and egg spread
35 min