Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g water
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 15 g salted butter
- 10 g lemon juice
- 1 tsp caster sugar
- ¼ tsp sea salt
- 50 g sour cream
- 1 tsp plain flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568 kJ / 135 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 226.5 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin, carrot and herb bread
1h 30 min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter)
20 min
Country-style chicken liver fritters
35min
Beetroot soup with herb dumplings
1 Std. 10 Min
Cauliflower and sweet potato salad with nuts
40 Min
Stuffed zucchini
1h 5min
Cauliflower flammkuchen
1h
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20 min
Creamed spinach
15min
Warm cabbage dish
15min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h