Urządzenia i Akcesoria
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz.
12 portions
Składniki
Semifreddo
-
sugar250 g
-
lemon peel (no white pith) and juice1
-
orange peel (no white pith) and juice1
-
egg yolks8
-
mascarpone cheese500 g
-
pouring (whipping) cream150 g
Walnut & cacao nib dukkah
-
shelled unsalted pistachio nuts40 g
-
walnuts40 g
-
Rapadura sugar30 g
-
ground cinnamon⅛ tsp
-
orange zest only (no white pith)1
-
sesame seeds20 g
-
pepitas20 g
-
buckinis (activated buckwheat)60 g
-
raw cacao nibs60 g
-
fresh berries to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
166.3 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1691.8 kJ /
404.4 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Węglowodany
39.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fresh tomato salsa (Pico de gallo)
15 min
Leftover Vegetable Hummus
10 min
Lynette MacDonald's Bacon and three cheese gougères
1 godz. 30 min
Eggplant and Lentil Salad
40 min
Spiralized Cucumber Acar
Brak ocen
Pickled Korean daikon (Thermomix® Cutter, using modes)
20 min
Guacamole
5 min
Mini Gugelhupf bundts
2 godz.
Ruby and strawberry bonbons
1 godz. 40 min
Olive oil, garlic and almond soup
5 min
Lemon Poppy Seed Loaf
1 godz. 10 min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 min