Urządzenia i Akcesoria
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz.
12 portions
Składniki
Semifreddo
-
sugar250 g
-
lemon peel (no white pith) and juice1
-
orange peel (no white pith) and juice1
-
egg yolks8
-
mascarpone cheese500 g
-
pouring (whipping) cream150 g
Walnut & cacao nib dukkah
-
shelled unsalted pistachio nuts40 g
-
walnuts40 g
-
Rapadura sugar30 g
-
ground cinnamon⅛ tsp
-
orange zest only (no white pith)1
-
sesame seeds20 g
-
pepitas20 g
-
buckinis (activated buckwheat)60 g
-
raw cacao nibs60 g
-
fresh berries to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
166.3 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1691.8 kJ /
404.4 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Węglowodany
39.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralized Scalloped Potatoes
1 Std. 30 Min
Spiral smoked salmon salad (Thermomix® Spiralizer, using modes, Adam Liaw)
10 Min
Spiralized Roasted Root Vegetables
1 Std. 20 Min
Steamed saffron sponge with burnt mandarin custard
1 Std. 30 Min
Broccoli and Bacon Bites
1 Std.
Boba Cheesecake
6 Std. 45 Min
Fermented Onions (with Cutter)
72 Std. 30 Min
Pickled cabbage salad with Thermomix® Cutter
10 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Spiced fish stew
2 Std.
Gwinganna mushroom pâté
20 Min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 Min