Urządzenia i Akcesoria
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz.
12 portions
Składniki
Semifreddo
-
sugar250 g
-
lemon peel (no white pith) and juice1
-
orange peel (no white pith) and juice1
-
egg yolks8
-
mascarpone cheese500 g
-
pouring (whipping) cream150 g
Walnut & cacao nib dukkah
-
shelled unsalted pistachio nuts40 g
-
walnuts40 g
-
Rapadura sugar30 g
-
ground cinnamon⅛ tsp
-
orange zest only (no white pith)1
-
sesame seeds20 g
-
pepitas20 g
-
buckinis (activated buckwheat)60 g
-
raw cacao nibs60 g
-
fresh berries to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
166.3 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1691.8 kJ /
404.4 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Węglowodany
39.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Toasted muesli
1 godz. 40 min
Roasted fennel dip
35 min
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce
40 min
Rhubarb, orange and almond Cake
1 godz. 30 min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 min
Ratatouille galette (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz. 40 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 min
Sourdough Bread with Olives
5 godz. 20 min
Amaretto biscuits
30 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 min