Wersje kompatybilne
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g zucchini, trimmed
- 60 g olive oil, plus extra 2 tbsp
- 80 g onion, cut into halves
- 45 g freshly squeezed lemon juice
- 5 g lemon peel
- ½ bunch fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- ½ tsp garlic powder
- 10 g honey
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to sprinkle
- 1 tbsp roasted pine nuts, to sprinkle
- baguette, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1044.1 kJ / 249.6 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 247.3 mg
Alternatywne przepisy
Lime and ginger dressing
30 min
Mexican corn salad
25min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20min
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20min
Smoked salmon mousse
5 min
Gin-cured ocean trout salad
30 godz. 20 min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 godz.
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20min
Cauliflower hash browns with sauteed mushrooms (Noni Jenkins)
40min