Wersje kompatybilne
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g zucchini, trimmed
- 60 g olive oil, plus extra 2 tbsp
- 80 g onion, cut into halves
- 45 g freshly squeezed lemon juice
- 5 g lemon peel
- ½ bunch fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- ½ tsp garlic powder
- 10 g honey
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to sprinkle
- 1 tbsp roasted pine nuts, to sprinkle
- baguette, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1044.1 kJ / 249.6 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 247.3 mg
Alternatywne przepisy
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Keto cauliflower and Brussels sprout cheese bake
45 min
Cauliflower flammkuchen
1 godz.
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce (TM6)
40min
Fruit platter with lemon and honey dressing (Thermomix® Cutter)
15min
One whole cauliflower
45 min
Warm beetroot dish
50min
Whole roast broccoli with romesco sauce
45 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55min
Steamed cabbage rolls with spicy sauce
45 min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20min