Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g arroz integral
- 100 g amêndoa s/ pele
- 100 g alho-francês cortado em pedaços
- 100 g tomate em pedaços
- 30 g azeite
- 1250 g água
- 1 c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo caldo de legumes - 250 g curgete cortada em cubos
- 200 g abóbora cortada em cubos
- 100 g cenoura cortada em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 631 kJ / 151 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de curgete com cebolinho
40min
Sopa de cogumelos e couve roxa
1h
Sopa de tomate e beringela
35min
Creme de abóbora e tomate
35min
Creme da rama do alho-francês
40min
Creme de curgete e kale
45min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Sopa de lentilhas e acelgas vermelhas
40min
Creme de aipo e maçã
30min
Sopa da horta
55min
Creme de batata-doce e curgete
40min
Creme de curgete e abóbora
50min