Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 15 g salsa
- 200 g farinha tipo 65
- 100 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 50 g água
Recheio
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 35 g azeite
- 200 g chouriço cortado em rodelas
- 250 g couve p/ caldo-verde
- 1 c. chá de sal
- 200 g leite
- 10 g amido de milho
- 3 ovos
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2271.4 kJ / 542.9 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1060.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empada de aproveitamentos
45min
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50min
Quiche de fiambre e chalotas
1h 10min
Pudim de queijo e fiambre
50min
Pudim de feijão com creme de abacate
1h
Quiche de batata e espinafres
1h
Tarte de beterraba e feta
1h 40min
Muffins de espinafres e feta
30min
Quiche de alho-francês e camarão
1h 10min
Empadão de feijão-branco com atum
40min
Tarte de alho-francês e fiambre
50min
Quiche limpa-frigoríficos
45min