Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2500 g água
- 10 folhas de couve-lombarda
- 500 g postas de bacalhau demolhado
- 2 ovos
- 300 g batata cortada em rodelas
- 250 g cebola cortada em rodelas
- 150 g azeite
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 4 dentes de alho
- 10 g folhas de coentros
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2336 kJ / 558.3 kcal
- Białko
- 56.7 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 5929.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratinado de peixe com feijão-verde e couve-flor
1h 30min
Empadão de bacalhau com camarão e espinafres
1h 10min
Escabeche de bacalhau
30min
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3h
Lombos de pescada no forno em cama de couve
50min
Bacalhau da consoada gratinado
1h 15 min
Bacalhau no forno com esparregado de brócolos
1h 35 min
Peixe à Portuguesa
6 godz. 45 min
Bacalhau na broa
1h
Bacalhau de cebolada e broa
1h
Bacalhau com grão e broa
45min
Bochechas de porco com batata e maçã assadas no forno
9 Std.