Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g curgete
- 50 g coco ralado
- 10 g salsa
- ½ c. chá de piripíri em pó (opcjonalnie)
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 150 g alho-francês cortado em pedaços
- 120 g leite de coco
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 250 g óleo
- 1 ovo
- 15 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 1 c. chá de mostarda
- 1 c. chá de alho em pó
- 300 g atum em lata escorrido
- ½ malagueta verde cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 15 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2832.1 kJ / 676.9 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 60.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 837.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batata-doce recheada com salmão
35 Min
Omeleta de espargos com tomate
35 Min
Salada primavera
30min
Salada de frango e camarão com couve
20 min
Piza de morango, mozarela e manjericão
2 godz. 25 min
Salada fresca de salmão
35 Min
Pasta de avelã e sementes de girassol
8 Std. 10 Min
Orzo com salmão, feijão-verde e molho de abacate
40min
Beringiza = beringela + piza
45min
Cogumelos recheados com quinoa
1h
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Frango com noodles de arroz
2 godz. 25 min