
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z groszkiem i miętą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
Miętowe purée z groszku
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 - 20 g
-
zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)250 g
-
wody100 g
-
liści mięty, świeżych10 - 15 g
Risotto
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
oliwy z oliwek10 - 20 g
-
białego wina, wytrawnego200 g
-
ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min250 g
-
wody450 g
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)100 g
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420 kcal /
1758 kJ
Białko
13.3 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z dynią i serem
50 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min