![Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi) Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E9FF4154-CD55-4278-A8B8-D77885BDB7D8/Derivates/FB05C407-F2DA-4CCD-961C-29307B724A89.jpg)
Wersje kompatybilne
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g cold water
- 3 titanium strength gelatine leaves
- 500 g pouring (whipping) cream
- 100 g honey
- 6 egg yolks
- 50 g tahini
- 200 g fresh blackberries, to serve (see Tips)
- edible flowers (e.g.unsprayed pansies and orange blossoms) or herbs (e.g. baby mint leaves), to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2823 kJ / 672 kcal
- Białko
- 10.157 g
- Węglowodany
- 28.043 g
- Tłuszcz
- 58.798 g
- Błonnik
- 2.594 g
Alternatywne przepisy
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 min
Halva semifreddo
7 Std. 30 Min
Spiced oranges and dates with yoghurt cream
30 Min
Coconut and pistachio delight
1 Std. 10 Min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2h 30min
Tiraccino
1 Std. 5 Min
Soy milk jellies with coffee syrup
3 godz. 55 min
Cevapcici
50 Min
Zhoug
10 min
Crunchy seeded broccoli
40 min
Steamed coconut custards
45 Min
Spaetzle
35 min