Urządzenia i Akcesoria
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 pieces
Składniki
-
unsalted butter plus extra for greasing60 g
-
blanched almonds10 g
-
buckwheat groats20 g
-
fresh sage leaves only1 sprig
-
salt1 pinch
-
walnuts70 g
-
dried pear80 g
-
cream cheese100 g
-
Gorgonzola cheese (dolce or soft)120 g
-
egg1
-
lemon juice1 tsp
-
balsamic vinegar45 g
-
water40 g
-
brown sugar25 g
-
ground black pepper1 pinch
-
fresh thyme leaves, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
197.4 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
786.5 kJ /
187.3 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crème pâtissière
15 min
Apple, leek and sage sauce
15 min
Mushroom tart
50 min
Mint béarnaise
25 min
Baked blueberry and hazelnut cheesecake
27 godz.
Kumara pie
1 godz. 45 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Beetroot and avocado eggs
88 godz.
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 godz. 10 min
White chocolate and strawberry trifle
25 godz.