Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried navy beans (see Tips)
- water, for soaking
Walnut pesto
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 50 g walnuts
- 30 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 100 g olive oil
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
Slow cooked beans
- 20 g olive oil
- 3 garlic cloves, cut into halves
- 200 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
- 120 g carrots, cut into pieces (2 cm)
- 60 g celery, cut into pieces (2 cm)
- 200 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g tomato passata
- 2 tsp dried oregano
- crusty bread, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3294.3 kJ / 784.4 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 442.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 19.1 g
- Sód
- 1915 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and sour tempeh
50min
Vegetable chilli
50min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)
8h 15min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 Min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30min
Mushroom stroganoff
20 Min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 godz. 5 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 Std.
Vegetable pilaf
1 Std.
Pasta primavera
1 Std.