![Vegan mozzarella Vegan mozzarella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c7e76843-be6d-4eed-b3af-4598ec91d378/Derivates/79adce5a-3673-42d1-b399-c001edeaeaf6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 120 g raw cashews (see Tips)
- ½ tsp salt
- filtered water, for soaking
- 3 tsp lecithin granules (see Tips)
- 2 tbsp boiling water
Cheese
- 100 g coconut oil
- 35 g tapioca starch
- 2 tsp agar agar (see Tips)
- 25 g sauerkraut
- 1 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- 2 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 415 g
- Kalorie
- 7495.6 kJ / 1784.7 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 163.3 g
- Błonnik
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 Std. 30 Min
Lupini cheese
3 Std. 20 Min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Vegan Turkish delight cheesecake
5u. 30min
Vegan mayonnaise
15 Min
Vanilla cashew yoghurt
24 godz. 15 min
Vegan macadamia cheese ball
56h 55min
Vegan butter
8 Std. 5 Min
Cashew pouring cream
35 Min
Vegan Caesar dressing
5 Min
Cashew cheddar cheese
3 Std. 10 Min
Plant-based parmesan
5 Min