![Grain salad lettuce cups (Dani Valent) Grain salad lettuce cups (Dani Valent)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A208307C-3F0D-4011-BA32-53AF55314982/Derivates/9FD70456-0D39-4103-B545-2EB846597C01.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried shiitake mushrooms
- 800 g hot water
- 160 g farro
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1200 g water
- 140 g puy lentils
- 100 g white quinoa
- 10 raw prawns, peeled
- 50 g olive oil
- 1 tsp sea salt flakes, plus extra to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 2 kale leaves, stalks removed and leaves cut into thin slices
- 6 sprigs fresh basil, leaves only, cut into thin strips
- 2 tsp lemon juice
- 2 baby cos lettuce, leaves separated
- 150 g feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 408 kcal
- Białko
- 23.135 g
- Węglowodany
- 37.482 g
- Tłuszcz
- 16.619 g
- Błonnik
- 9.456 g
Alternatywne przepisy
Vitality truffles
25 min
Bircher muesli
12 Std. 10 Min
Fruit and nut muesli
10 min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Yoghurt dressing
10 min
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 Std. 5 Min
Hazelnut torte
3h 15 min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 min
Berry mousse
5h
Mixed mushroom burgers
50 min