Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 6 cm piece fresh turmeric, peeled
- 1 tsp salt
- 1 tbsp white sugar
- 4 garlic cloves
- 1 tbsp fish sauce
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp Chinese five spice powder (see Tips)
- 4 makrut lime leaves
- 1 eschalot
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp sesame oil
- 20 g vegetable oil
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2139.9 kJ / 509.5 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 2012.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao chicken
1h 30 min
Chiang Mai noodles
25 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40 Min
Korean Bo ssam
29h 20min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Bibimbap (beef rice bowl)
1h 25min
Korean fried chicken
4h
Hoisin pork bowl
30 min
Thai beef salad
1h 15min
Malay-style coconut chicken
25 Std. 40 Min
Korean Bo ssam
29h 20min