Urządzenia i Akcesoria
Falafel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 30 min
35 portions
Składniki
-
dried fava beans (broad beans) (see Tips)270 g
-
dried chickpeas90 g
-
water for soaking
-
garlic cloves8
-
brown onion cut into quarters300 g
-
fresh coriander leaves only5 sprigs
-
fresh flat-leaf parsley leaves only10 sprigs
-
salt to taste1 - 2 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
plain flour2 tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground coriander1 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
baking powder3 tsp
-
sunflower oil for frying (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
198.1 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
504.4 kJ /
120.1 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26 godz. 15 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Falafel
1 godz. 25 min
Chaat masala
10 min
Palak paneer
1 godz. 15 min
Zucchini tortillas with falafel
25 godz. 30 min
Baba ghanoush
1 godz.
Samosas
1 godz. 35 min
Romesco dip
10 min
Tarator (tahini dip)
5 min
Falafel with beetroot hommus
20 min
Traditional hommus
25 godz. 5 min