Urządzenia i Akcesoria
Falafel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 30 min
35 portions
Składniki
-
dried fava beans (broad beans) (see Tips)270 g
-
dried chickpeas90 g
-
water for soaking
-
garlic cloves8
-
brown onion cut into quarters300 g
-
fresh coriander leaves only5 sprigs
-
fresh flat-leaf parsley leaves only10 sprigs
-
salt to taste1 - 2 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
plain flour2 tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground coriander1 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
baking powder3 tsp
-
sunflower oil for frying (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
198.1 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
504.4 kJ /
120.1 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min
Baba ghanoush
1 godz.
Moroccan bundt
1 godz. 20 min
Falafel
24 godz.
Chicken moghrabieh
25 godz. 15 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Falafel
1 godz. 25 min
Baba ghanoush
1 godz.
Tarator (tahini dip)
5 min
Baba Ganoush
1 godz.
Quinoa tabouli
12 godz. 40 min
Traditional hommus
25 godz. 5 min