Wersje kompatybilne
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cauliflower truffle purée
- 1 garlic clove
- 20 g butter
- 300 g cauliflower, broken into florets (3 cm)
- 100 g full cream milk
- 1 tsp truffle oil
- ¼ tsp sea salt, to taste
Scallops
- 500 g water
- 16 scallops in shells
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 271 kJ / 64.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 160.2 mg
Alternatywne przepisy
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 godz. 5 min
Parmesan gelato
4h 30min
Pork in green pepper and cognac sauce
50min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5 min
Pears in red wine
3h 20 min
Café de Paris butter
25min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2h 20min
Anise-cured salmon
14h 10min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Oysters with lime granita
5 min
Scallops with pea purée
25min