![Steamed scallops with cauliflower and truffle purée Steamed scallops with cauliflower and truffle purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/371DDB15-EE67-4E16-8314-B740BB4326F8/Derivates/3D595B8B-4CDB-4ED2-B110-88559C1D9E81.jpg)
Wersje kompatybilne
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cauliflower truffle purée
- 1 garlic clove
- 20 g butter
- 300 g cauliflower, broken into florets (3 cm)
- 100 g full cream milk
- 1 tsp truffle oil
- ¼ tsp sea salt, to taste
Scallops
- 500 g water
- 16 scallops in shells
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 271 kJ / 64.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 160.2 mg
Alternatywne przepisy
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Steamed asparagus with caper crumbs
30min
Smoked trout pâté
3h 15min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2h 5min
Creamed spinach
15min
Grand Marnier® soufflé
1h
Chilli creamed corn
40min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 Std. 20 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Beurre blanc
15min
Scallops with pea purée
25min