Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 slice bread, cut into pieces (see Tips)
- 500 g water
- 350 g potatoes, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 350 g skinless salmon fillets (approx. 2 fillets)
- 1 tsp olive oil, plus extra for frying
- 2 - 3 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded
- 80 g brown onion
- 12 sprigs fresh coriander, leaves and stalks, cut into thirds
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- lemons, cut into wedges for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531.1 kJ / 126.4 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 226.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala with saffron rice
4 Std. 40 Min
Balti coconut fish curry
50 menit
Lamb korma
4 Std.
Tamarind chutney
5 min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Bombay aloo
40 min
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Everyday Indian curry paste
30 min
Gobi masala
30 min
Bhuna gosht
1j 20 menit
Coconut fish curry
1h 10 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min