Urządzenia i Akcesoria
Dukkah
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
300 g
Składniki
-
sesame seeds150 g
-
cumin seeds1 tbsp
-
coriander seeds1 tbsp
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
dried mint (opcjonalnie) or dried thyme1 tsp
-
toasted hazelnuts or toasted almonds100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
390.8 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1114 kJ /
265.2 kcal
Tłuszcz
24.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
British spice rub
5 min
Basil pesto
10 min
Aussie spice rub
10 min
Seeded tahini crackers
1 godz. 10 min
Hazelnut dukkah with fennel
50 min
Fermented beetroot and apple salsa
72 godz.
Steamed chocolate and prune puddings
1 godz. 30 min
White bean dip with chimichurri
15 min
Apple, leek and sage sauce
15 min
Herbed lavosh
55 min
Chocolate and anise fruit bark
2 godz. 20 min
Hommus
15 min