Poznaj nowatorskie techniki gotowania, które przekształcą Twoją kuchnię w profesjonalną restaurację i pozwolą Ci tworzyć wykwintne dania!
Wszyscy uwielbiamy domowe gotowanie na co dzień i chętnie ułatwiamy sobie różne zadania w kuchni. Jednak gdy nadarzy się wyjątkowa okazja z przyjemnością zmieniamy się w szefa kuchni, by tworzyć wspaniałe, wykwintne potrawy.
Thermomix® jest często obecny w profesjonalnych kuchniach na całym świecie, ponieważ zapewnia doskonałe i jednolite rezultaty w niezliczonych przepisach, jednocześnie oszczędzając cenny czas i wysiłek. Choć najlepsi szefowie kuchni dysponują wiedzą, doświadczeniem i umiejętnościami do tworzenia innowacyjnych potraw, ich zaufanie do tego samego sprzętu, którego używamy w domach, pokazuje, że również i Ty możesz odkrywać tę kulinarną magię, rodem z najmodniejszych restauracji. Z urządzeniem Thermomix® w roli kuchennego towarzysza masz dostęp do sekretów wykwintnej kuchni i możliwość tworzenia imponujących dań z łatwością.
1. Dzięki gotowaniu na wielu poziomach możesz przygotować kilka potraw jednocześnie, oszczędzając czas i energię.
2. Z trybami urządzenia Thermomix® odkrywasz zaawansowane techniki kulinarne, takie jak Wolne Gotowanie i Sous-vide, które pozwalają osiągnąć profesjonalną jakość tekstur i smaków.
3. Dzięki przepisom na Cookidoo® możesz liczyć na sukces już za pierwszym razem.
4. Z funkcją planowania posiłków zoptymalizujesz menu tygodniowe oraz listę zakupów, co sprawi, że Twoje gotowanie będzie doskonale zorganizowane.
Na Cookidoo® znajdziesz przepisy o różnym stopniu trudności, wszystkie dostępne z opcją gotowania z ustawieniami. Jesteś gotowy, by zmierzyć się z przepisem, który zazwyczaj pojawia się w wykwintnych restauracjach? Do dzieła!
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
Dzięki urządzeniu Thermomix® przygotowanie deseru może zająć zaledwie pięć minut! Wyobraź sobie tworzenie słodkich arcydzieł godnych najmodniejszych paryskich cukierni – od delikatnych makaroników po wykwintne ciasta, pełne różnorodnych składników i tekstur.
Sztuka cukiernicza wymaga precyzji: odpowiednia waga, idealna temperatura i czas odmierzany co do sekundy. Na szczęście Thermomix® doskonale radzi sobie ze wszystkimi tymi zadaniami, zapewniając, że Twoje słodkie smakołyki będą idealne za każdym razem. Dzięki intuicyjnej funkcji gotowania z ustawieniami możesz łatwo podążać za przepisami krok po kroku, dzięki czemu nawet najbardziej skomplikowane desery staną się proste do wykonania.