Urządzenia i Akcesoria
Podwójnie pistacjowe makaroniki
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 3 godz.
30 sztuk
Składniki
Ganache pistacjowy
-
60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
140 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego
Makaroniki pistacjowe
-
80 g migdałów, blanszowanych
-
200 g drobnego cukru
-
ocet do odtłuszczenia
-
100 g białek (z 3-4 jajek, patrz wskazówka)
-
2 krople barwnika spożywczego, zielonego (patrz wskazówka)
-
1 kropla barwnika spożywczego, żółtego (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
102.6 kcal /
429.5 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
11.5 mg