Urządzenia i Akcesoria
Podwójnie pistacjowe makaroniki
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 3 godz.
30 sztuk
Składniki
Ganache pistacjowy
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych60 g
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki140 g
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu70 g
-
ekstraktu migdałowego, naturalnego2 krople
Makaroniki pistacjowe
-
migdałów, blanszowanych80 g
-
drobnego cukru200 g
-
ocet do odtłuszczenia
-
białek (z 3-4 jajek, patrz wskazówka)100 g
-
barwnika spożywczego, zielonego (patrz wskazówka)2 krople
-
barwnika spożywczego, żółtego (patrz wskazówka)1 kropla
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
102.6 kcal /
429.5 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
11.5 mg