Podwójnie pistacjowe makaroniki

4.6 30 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 3 godz.
30 sztuk

Składniki

Ganache pistacjowy
  • 60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 140 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 70 g masła pokrojonego na kawałki
  • 70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego
Makaroniki pistacjowe
  • 80 g migdałów, blanszowanych
  • 200 g drobnego cukru
  • ocet do odtłuszczenia
  • 100 g białek (z 3-4 jajek, patrz wskazówka)
  • 2 krople barwnika spożywczego, zielonego (patrz wskazówka)
  • 1 kropla barwnika spożywczego, żółtego (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 102.6 kcal / 429.5 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 11.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...