Urządzenia i Akcesoria
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Migdałowa kruszonka
-
20 g migdałów, w płatkach
-
40 g masła zimnego
-
40 g cukru
-
40 g mąki pszennej40 g mąki kokosowej
Krem angielski
-
150 g mleka
-
2 żółtka (patrz wskazówka)
-
25 g cukru
-
3 liście laurowe, suszone
Gruszki w białym winie
-
300 g wody
-
550 g białego wina, wytrawnego
-
20 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
130 g cukru
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 laska wanilii przecięta wzdłuż na pół
-
6 gruszek, odmiana Konferencja małych (ok. 100 g każda)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
50.4 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
2080 kJ /
497.1 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
78.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 Std.
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 Min
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 Min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 Min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 Min
Makaron w sosie dyniowym
45 Min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 Min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 15 Min
Budyń z syropem klonowym
20 Min
Francuskie ciastka canelés
14 Std. 30 Min
Pieczone brzoskwinie z bezą
40 Min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 Std. 45 Min