Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
2 porcje
Składniki
Kiszona czerwona kapusta
-
czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki300 g
-
soli10 g
-
czerwonego wina, wytrawnego200 g
-
octu sherry50 g
-
sumaku1 szczypta
-
ziarna pieprzu czarnego2
-
anyżu, mielonego1 szczypta
-
goździk1
-
liść laurowy, suszony1
Purée z selera
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki260 g
-
mleka130 g
-
śmietany, 36% tłuszczu130 g
-
soli5 g
Piersi z kaczki (sous-vide) i sos
-
wody1510 g
-
soli150 g
-
piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (ok. 200 g każda)2
-
wody do całkowitego przykrycia worka1400 - 1500 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
soku z czerwonych buraków70 g
-
masła zimnego, pokrojonego w 2 cm kostkę60 g
-
skrobi kukurydzianej15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
917.6 kcal /
3839.1 kJ
Białko
41.6 g
Tłuszcz
58.7 g
Węglowodany
39.6 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
34.1 g
Sód
32375.7 mg