Chrupiące jajka onsen z kapustą

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

  • 100 g panierki panko (patrz wskazówka)
  • 1000 g wody
  • 6 jajek w temp. pokojowej
  • olej do głębokiego smażenia
  • 4 - 5 liści białej kapusty drobno posiekane
  • 6 łyżek sosu teriyaki do skropienia (patrz wskazówka)
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża cienko pokrojona, do dekoracji
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 821.4 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 827.6 kJ / 197.8 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 23.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...