Urządzenia i Akcesoria
Chrupiące jajka onsen z kapustą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g panierki panko (patrz wskazówka)
-
1000 g wody
-
6 jajek w temp. pokojowej
-
olej do głębokiego smażenia
-
4 - 5 liści białej kapusty drobno posiekane
-
6 łyżek sosu teriyaki do skropienia (patrz wskazówka)
-
1 czerwona papryczka chili, świeża cienko pokrojona, do dekoracji
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
821.4 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
827.6 kJ /
197.8 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
23.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z pesto z groszku
30 min
Lemoniada z krojonych limonek i ananasa (TM7, TM6, TM5)
15 min
Cynamonki z plasterkami jabłek (TM7, TM6, TM5)
2 godz. 25 min
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10 min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
4 godz. 30 min
Bananowo-kokosowa przyprawa BBQ
5 min
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Lody zabajone
9 godz. 15 min