Urządzenia i Akcesoria
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
Sernik z Varomy
-
120 g ciastek korzennych
-
35 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
120 g cukru
-
4 jajka
-
70 g mleka
-
25 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1500 g wody
Duszone śliwki
-
400 - 500 g śliwek bez pestek, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
½ łyżeczki przyprawy korzennej do piernika½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
354.3 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1152.4 kJ /
275.4 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Zupa krem z zielonej sałaty
20 min
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Sernik jagodowy
12 godz. 15 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.