Urządzenia i Akcesoria
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
Sernik z Varomy
-
120 g ciastek korzennych
-
35 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
120 g cukru
-
4 jajka
-
70 g mleka
-
25 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1500 g wody
Duszone śliwki
-
400 - 500 g śliwek bez pestek, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
275.4 kcal /
1152.4 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
354.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
4 min
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
4 godz.
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Likier pistacjowy
2 godz. 30 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.