Urządzenia i Akcesoria
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
Sernik z Varomy
-
120 g ciastek korzennych
-
35 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
120 g cukru
-
4 jajka
-
70 g mleka
-
25 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1500 g wody
Duszone śliwki
-
400 - 500 g śliwek bez pestek, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
½ łyżeczki przyprawy korzennej do piernika½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
354.3 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1152.4 kJ /
275.4 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baskijski sernik pistacjowy
9 Std.
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 Std.
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 Std. 10 Min
Lody o smaku sernika z jagodami
13 Std.
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 Std. 30 Min
Borówki pod kruszonką
50 Min
Deser śliwka w czekoladzie
2 Std. 30 Min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 Std. 45 Min
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12 Std. 5 Min
Lody pistacjowe
9 Std. 30 Min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35 Min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 Min