Urządzenia i Akcesoria
Tort dacquoise
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych70 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek90 g
-
cukru280 g
-
cukru trzcinowego40 g
-
białek (180-190 g)6
-
octu1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki150 g
-
masy krówkowej150 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki400 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.2 kcal /
1532.1 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
42.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
165 mg