Urządzenia i Akcesoria
Tort dacquoise
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
70 g orzechów włoskich, łuskanych
-
90 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
280 g cukru
-
40 g cukru trzcinowego
-
6 białek (180-190 g)
-
1 łyżeczka octu
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g masy krówkowej
-
400 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
165 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1532.1 kJ /
366.2 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
42.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 godz. 15 min
Sernik gianduia
11 godz.
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min