Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g orzechów włoskich, łuskanych
- 90 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 6 białek (180-190 g)
- 280 g cukru
- 40 g cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka octu
- 400 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 150 g masy krówkowej
- 1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1532.1 kJ / 366.2 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 165 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4h 40min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3h
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Mus czekoladowy z chili
3h 10min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3h 30min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3h 15min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Tarta z musem czekoladowym
12 godz. 50 min