Tort dacquoise

4.8 2.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych
    70 g
  • daktyli, suszonych, bez pestek
    90 g
  • cukru
    280 g
  • cukru trzcinowego
    40 g
  • białek (180-190 g)
    6
  • octu
    1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    150 g
  • masy krówkowej
    150 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    400 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 366.2 kcal / 1532.1 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 42.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 165 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...