Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g orzechów włoskich, łuskanych
- 90 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 280 g cukru
- 40 g cukru trzcinowego
- 6 białek (180-190 g)
- 1 łyżeczka octu
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 150 g masy krówkowej
- 400 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1532.1 kJ / 366.2 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 165 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4h 15min
Sernik gianduia
11 godz.
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 Std. 40 Min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 Std. 30 Min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8h
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3h 30min
Pavlova z truskawkami
8 Std. 45 Min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 Std. 45 Min
Walentynkowa Pavlova
5 Std.
Sernik crème brûlée
10h 15min
Tort bezowy z owocami
5h 25 min
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3 Std. 20 Min