
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka octu
- 300 g cukru
- 40 g cukru trzcinowego
- 70 g orzechów włoskich, łuskanych
- 90 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 6 białek (180-190 g)
- 400 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 150 g masy krówkowej
- 1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1693.2 kJ / 404.4 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezowe koszyczki z owocami
4 Std. 45 Min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 Std. 45 Min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8h
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3hod. 50min
Sernik crème brûlée
10 Std. 15 Min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7h 30 min
Sernik gianduia
11 godz.
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Pavlova z truskawkami
5 godz. 30 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 Std. 30 Min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3h