
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka octu
- 300 g cukru
- 40 g cukru trzcinowego
- 70 g orzechów włoskich, łuskanych
- 90 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 6 białek (180-190 g)
- 400 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 150 g masy krówkowej
- 1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1693.2 kJ / 404.4 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz.
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Sernik gianduia
11 godz.
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 godz. 50 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Bezowe koszyczki z owocami
4 godz. 15 min