Tort dacquoise

4.8 2.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

  • 70 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 90 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 280 g cukru
  • 40 g cukru trzcinowego
  • 6 białek (180-190 g)
  • 1 łyżeczka octu
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 150 g masy krówkowej
  • 400 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 165 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 1532.1 kJ / 366.2 kcal
Tłuszcz 20.9 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 42.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...