Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
Łosoś w migdałowej panierce
-
300 g fileta z łososia, świeżego bez skóry i ości, pokrojonego na 2 kawałki (ok. 150 g każdy)
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
10 g migdałów, blanszowanych
-
25 g chleba, lekko czerstwego białego, pokrojonego na kawałki
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g musztardy Dijon
-
10 g miodu
-
1 ząbek czosnku
-
¼ łyżeczki soli
Cytrynowe tagliatelle ze szparagami
-
600 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
150 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
130 g zielonych szparagów pokrojonych na 2 cm kawałki
-
1 łyżkę oliwy z oliwek
-
1 łyżka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
48.6 g
Kalorie
3518.6 kJ /
841 kcal
Tłuszcz
40.6 g
Błonnik
5.2 g
Węglowodany
72 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Paczuszki z łososiem i kuskus z suszonymi pomidorami
55 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min