Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca

Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca

4.5 227 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • ½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki
  • 2 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu syczuańskiego
  • ½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
  • 60 g orzechów nerkowca
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 500 g wody
  • 500 - 600 g filetów z łososia, świeżych (4 szt.)
  • 150 g cukinii pokrojonej w słupki (1 x 7 cm)
  • 150 g różyczek brokułu
  • 150 g kapusty pak choi pokrojonej na 3 części

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 512 kcal / 2150 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 31.3 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...