
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 - 10 g
-
ząbek czosnku1
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki30 g
-
kolendry, świeżej tylko liście2 gałązki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
miodu2 łyżeczki
-
sosu sojowego1 łyżka
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
pieprzu syczuańskiego¼ łyżeczki
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku½ łyżeczki
-
orzechów nerkowca60 g
-
soli morskiej1 szczypta
-
wody500 g
-
filetów z łososia, świeżych (4 szt.)500 - 600 g
-
cukinii pokrojonej w słupki (1 x 7 cm)150 g
-
różyczek brokułu150 g
-
kapusty pak choi pokrojonej na 3 części150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
512 kcal /
2150 kJ
Białko
49 g
Tłuszcz
31.3 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska