
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki
-
2 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki miodu
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu syczuańskiego
-
½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
60 g orzechów nerkowca
-
1 szczypta soli morskiej
-
500 g wody
-
500 - 600 g filetów z łososia, świeżych (4 szt.)
-
150 g cukinii pokrojonej w słupki (1 x 7 cm)
-
150 g różyczek brokułu
-
150 g kapusty pak choi pokrojonej na 3 części
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
512 kcal /
2150 kJ
Białko
49 g
Tłuszcz
31.3 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.