
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Łosoś
-
pieprzu cayenne, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
pieprzu białego, mielonego2 szczypty
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy, grubość 4 cm )4
Sos z mango, marchewka i fasolka
-
mango, dojrzałego tylko miąższ, pokrojonego na ok. 3 cm kawałki250 g
-
brandy50 g
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
wody300 g
-
marchewki pokrojonej w ok. 2 mm plastry200 g
-
zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
jogurtu naturalnego120 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu białego, mielonego1 szczypta
-
natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji1 gałązka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
526.5 kcal /
2202.7 kJ
Białko
34.4 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Sód
772.4 mg