Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Łosoś
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy, grubość 4 cm )
Sos z mango, marchewka i fasolka
-
250 g mango, dojrzałego tylko miąższ, pokrojonego na ok. 3 cm kawałki
-
50 g brandy
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
300 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej w ok. 2 mm plastry
-
250 g zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g jogurtu naturalnego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
772.4 mg
Białko
34.4 g
Kalorie
2202.7 kJ /
526.5 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 Std. 50 Min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 Min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 Std. 10 Min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 Min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 Min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 Min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 Min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 Min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 Std. 5 Min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 Min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 Std. 25 Min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min