Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką

Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką

4.7 212 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Łosoś
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • pieprzu białego, mielonego
    2 szczypty
  • filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy, grubość 4 cm )
    4
Sos z mango, marchewka i fasolka
  • mango, dojrzałego tylko miąższ, pokrojonego na ok. 3 cm kawałki
    250 g
  • brandy
    50 g
  • curry, mielonego
    1 łyżeczka
  • wody
    300 g
  • marchewki pokrojonej w ok. 2 mm plastry
    200 g
  • zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki
    250 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • jogurtu naturalnego
    120 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu białego, mielonego
    1 szczypta
  • natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
    1 gałązka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 526.5 kcal / 2202.7 kJ
Białko 34.4 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 21.3 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 772.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...