![Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4D553CE6-436B-4BBB-B2F3-D07791FC0663/Derivates/3CEB117D-A60C-48CF-8A48-BD3FE81121C2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 800 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 300 g ryżu długoziarnistego
-
4
dzwonki łososia, świeże (ok. 150 g każdy)
lub 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 150 g każdy) -
4
gałązki koperku, świeżego
lub 4 szczypty koperku, suszonego - 4 plastry cytryny, ekologicznej
- 100 g pieczarek, pokrojonych w ok. 2 mm plastry
- 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 4 łyżeczki oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 22118 kJ / 507 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 58.47 g
- Tłuszcz
- 16.43 g
- Błonnik
- 2.17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 Min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 Min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Łosoś na kremowym szpinaku
50 Min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Ryba z warzywami na parze
1u. 15min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min