
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 800 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 300 g ryżu długoziarnistego
-
4
dzwonki łososia, świeże (ok. 150 g każdy)
lub 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 150 g każdy) -
4
gałązki koperku, świeżego
lub 4 szczypty koperku, suszonego - 4 plastry cytryny ekologicznej
- 100 g pieczarek pokrojonych w ok. 2 mm plastry
- 100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 4 łyżeczki oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 507 kcal / 22118 kJ
- Białko
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 16.43 g
- Węglowodany
- 58.47 g
- Błonnik
- 2.17 g