Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem

Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem

4.6 145 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 800 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 300 g ryżu długoziarnistego
  • 4 dzwonki łososia, świeże (ok. 150 g każdy)
    4 filety z łososia, świeże, bez skóry, (ok. 150 g każdy)
  • 4 gałązki koperku, świeżego
    4 szczypty koperku, suszonego
  • 4 plastry cytryny ekologicznej
  • 100 g pieczarek pokrojonych w ok. 2 mm plastry
  • 100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 507 kcal / 22118 kJ
Białko 31.2 g
Tłuszcz 16.43 g
Węglowodany 58.47 g
Błonnik 2.17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...