Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
TM5 TM6

Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem

4.5 (130 ocen)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 800 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 300 g ryżu długoziarnistego
  • 4 dzwonki łososia, świeże (ok. 150 g każdy)
    lub 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 150 g każdy)
  • 4 gałązki koperku, świeżego
    lub 4 szczypty koperku, suszonego
  • 4 plastry cytryny, ekologicznej
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w ok. 2 mm plastry
  • 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
22118 kJ / 507 kcal
Białko
31.2 g
Węglowodany
58.47 g
Tłuszcz
16.43 g
Błonnik
2.17 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy