Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem

Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem

4.6 139 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody
    800 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • ryżu długoziarnistego
    300 g
  • dzwonki łososia, świeże (ok. 150 g każdy)
    4
    4 filety z łososia, świeże, bez skóry, (ok. 150 g każdy)
  • koperku, świeżego
    4 gałązki
    4 szczypty koperku, suszonego
  • cytryny ekologicznej
    4 plastry
  • pieczarek pokrojonych w ok. 2 mm plastry
    100 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    100 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    4 szczypty
  • oliwy z oliwek
    4 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 507 kcal / 22118 kJ
Białko 31.2 g
Tłuszcz 16.43 g
Węglowodany 58.47 g
Błonnik 2.17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...