Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym

Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym

4.7 2.4K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 1200 g wody
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 250 g ryżu basmati
  • 600 g filetów z łososia, świeżych bez skóry i ości, pokrojonych na 4 kawałki (ok. 150 g każdy)
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g masła
  • 400 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 35 g koncentratu pomidorowego
  • 2 gałązki koperku, świeżego tylko liście, posiekane
    1 łyżeczka koperku, suszonego
  • 1 - 2 szczypty suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • 1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1031.4 mg
Białko 37.6 g
Kalorie 4019 kJ / 960.6 kcal
Tłuszcz 64.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 29.8 g
Węglowodany 55.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...