
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
wody1200 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ryżu basmati250 g
-
filetów z łososia, świeżych bez skóry i ości, pokrojonych na 4 kawałki (ok. 150 g każdy)600 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbek czosnku1
-
masła10 g
-
śmietany, 36% tłuszczu400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego35 g
-
koperku, świeżego tylko liście, posiekane2 gałązki
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)1 - 2 szczypty
-
skrobi kukurydzianej1 czubata łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
960.6 kcal /
4019 kJ
Białko
37.6 g
Tłuszcz
64.6 g
Węglowodany
55.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
29.8 g
Sód
1031.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŁOSOŚ
10 Przepisów
Polska
Polska