Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
250 g ryżu basmati
-
600 g filetów z łososia, świeżych bez skóry i ości, pokrojonych na 4 kawałki (ok. 150 g każdy)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g masła
-
400 g śmietany, 36% tłuszczu
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
35 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka koperku, suszonego2 gałązki koperku, świeżego tylko liście, posiekane
-
1 - 2 szczypty suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1031.4 mg
Białko
37.6 g
Kalorie
4019 kJ /
960.6 kcal
Tłuszcz
64.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
29.8 g
Węglowodany
55.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min