
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części250 g
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę400 g
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (każdy ok. 125 g)4
-
mleka300 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki40 g
-
mąki pszennej50 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczkę
-
migdałów, w płatkach2 - 4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
723 kcal /
3029 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
49 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska