Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem

Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem

4.6 307 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    250 g
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    400 g
  • filety z łososia, świeże, bez skóry (każdy ok. 125 g)
    4
  • mleka
    300 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    40 g
  • mąki pszennej
    50 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczkę
  • migdałów, w płatkach
    2 - 4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 723 kcal / 3029 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...