Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem

Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem

4.6 313 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 500 g wody
  • 400 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (każdy ok. 125 g)
  • 300 g mleka
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 4 łyżki migdałów, w płatkach

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 723 kcal / 3029 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...