
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki400 g
-
wody1000 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia dorsza i marchewki1 ½ łyżeczki
-
ryżu basmati200 g
-
fileta z dorsza, bez skóry (4 kawałki)400 - 500 g
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia dorsza
-
rozmaryn, suszony ilość do oprószenia dorsza i marchewki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
masła20 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
ostrej musztardy10 g
-
musztardy francuskiej10 g
-
kurkumy, mielonej¼ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
482.5 kcal /
2020.1 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
52.8 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
1223 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska