Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką

Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką

4.4 1.9K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    400 g
  • wody
    1000 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia dorsza i marchewki
    1 ½ łyżeczki
  • ryżu basmati
    200 g
  • fileta z dorsza, bez skóry (4 kawałki)
    400 - 500 g
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia dorsza
  • rozmaryn, suszony ilość do oprószenia dorsza i marchewki
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    60 g
  • masła
    20 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • ostrej musztardy
    10 g
    10 g musztardy Dijon
  • musztardy francuskiej
    10 g
  • kurkumy, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 482.5 kcal / 2020.1 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 52.8 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1223 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...