
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki400 g
-
wody1000 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia dorsza i marchewki1 ½ łyżeczki
-
ryżu basmati200 g
-
fileta z dorsza, bez skóry (4 kawałki)400 - 500 g
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia dorsza
-
rozmaryn, suszony ilość do oprószenia dorsza i marchewki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
masła20 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
ostrej musztardy10 g
-
musztardy francuskiej10 g
-
kurkumy, mielonej¼ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
482.5 kcal /
2020.1 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
52.8 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
1223 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min