Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
85 g orzechów włoskich, łuskanych
-
110 - 130 g pieczarek portobello, świeżych, przekrojonych na pół110 - 130 g białych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i smażenia
-
180 - 190 g ryżu, ugotowanego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
45 g płatków owsianych
-
15 g majonezu, wegańskiego plus dodatkowa ilość do podania
-
1 łyżeczka sosu sojowego
-
1 - 1 ½ łyżki soku z czerwonych buraków1 łyżeczka czerwonych buraków, gotowanych (opcjonalnie) tartych (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
musztarda do podania
-
sałata lodowa do podania
-
pomidor pokrojony w plastry, do podania
-
czerwona cebula pokrojona w plastry, do podania
-
4 bułki do burgerów
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1014 mg
Białko
12 g
Kalorie
1820 kJ /
435 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Burger z tofu
2 godz.
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Seitan
1 godz. 45 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Burgery z buraka z karmelizowaną cebulą
2 godz. 50 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min