Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 85 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 110 - 130 g białych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół
    110 - 130 g pieczarek portobello, świeżych, przekrojonych na pół
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i smażenia
  • 180 - 190 g ryżu, ugotowanego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 45 g płatków owsianych
  • 15 g majonezu, wegańskiego plus dodatkowa ilość do podania
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka czerwonych buraków, gotowanych (opcjonalnie) tartych (patrz wskazówka)
    1 - 1 ½ łyżki soku z czerwonych buraków
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • musztarda do podania
  • sałata lodowa do podania
  • pomidor pokrojony w plastry, do podania
  • czerwona cebula pokrojona w plastry, do podania
  • 4 bułki do burgerów

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1014 mg
Białko 12 g
Kalorie 1820 kJ / 435 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...