
Urządzenia i Akcesoria
Burger z tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Marynata
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
miodu wielokwiatowego płynnego20 g
-
sosu sojowego jasnego15 g
-
tofu, średnio twardego200 g
Burger warzywny
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki120 g
-
jajka2
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
mąki pszennej40 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
oliwa z oliwek ilość do smażenia burgerów
-
bułki hamburgerowe4
-
rukola ilość do złożenia burgerów (30-40 g)
-
kiełki słonecznika do dekoracji (ok. 50 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
402.9 kcal /
1685.9 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
48.2 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
1134.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min
Burger grzybowo-jaglany
2 godz. 30 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Placuszki wege z ciecierzycy
30 min
Kotlety sojowe
40 min
Burger wegański
3 godz. 55 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min