Burger z tofu

Burger z tofu

4.3 149 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje

Składniki

Marynata
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 20 g miodu wielokwiatowego płynnego
  • 15 g sosu sojowego jasnego
  • 200 g tofu, średnio twardego
Burger warzywny
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 120 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 40 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • oliwa z oliwek ilość do smażenia burgerów
  • 4 bułki hamburgerowe
  • rukola ilość do złożenia burgerów (30-40 g)
  • kiełki słonecznika do dekoracji (ok. 50 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1134.6 mg
Białko 19 g
Kalorie 1685.9 kJ / 402.9 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 48.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...