Burger z tofu

Burger z tofu

4.4 144 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje

Składniki

Marynata
  • ząbek czosnku
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • miodu wielokwiatowego płynnego
    20 g
  • sosu sojowego jasnego
    15 g
  • tofu, średnio twardego
    200 g
Burger warzywny
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    120 g
  • jajka
    2
  • curry, mielonego
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej
    40 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • oliwa z oliwek ilość do smażenia burgerów
  • bułki hamburgerowe
    4
  • rukola ilość do złożenia burgerów (30-40 g)
  • kiełki słonecznika do dekoracji (ok. 50 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 402.9 kcal / 1685.9 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 48.2 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 1134.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...