
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z buraka z karmelizowaną cebulą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Bułki pełnoziarniste
-
270 g napoju sojowego niesłodzonego
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
15 g brązowego cukru
-
330 g mąki pszennej chlebowej
-
100 g mąki pszennej pełnoziarnistej chlebowej
-
oliwa z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Burgery buraczane
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
50 g bułki tartej
-
50 g płatków owsianych
-
250 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
10 g koncentratu pomidorowego
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
napój sojowy do posmarowania bułek
-
ziarna sezamu, białego do posypania bułek
Karmelizowana czerwona cebula
-
300 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół, następnie pokrojonej w 7 mm piórka
-
40 - 60 g brązowego cukru
-
20 g octu
-
1 - 2 szczypty soli
Dodatki i złożenie burgerów
-
majonez (opcjonalnie) do podania (patrz wskazówka)
-
rukola do podania
-
1 pomidor pokrojony w plastry, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
565.3 kcal /
2366.8 kJ
Białko
17.7 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
97 g
Błonnik
104.2 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
505.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RÓŻOWE PRZEPISY
10 Przepisów
Polska
Polska