
Urządzenia i Akcesoria
Seitan
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
500 g
Składniki
-
mąki pszennej chlebowej (typ 650-750)1000 g
-
wody1670 g
-
ząbków czosnku6
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 cm plastry20 g
-
sosu sojowego150 g
-
pasty miso (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
370 kcal /
1550 kJ
Białko
75 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
29 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKA KUCHNIA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegańskie „masło”
2 godz.
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Wegański majonez
15 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9 godz. 30 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.