Urządzenia i Akcesoria
Kalarepa à la ryba po grecku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
300 g kalarepy obranej, przekrojonej na pół, pokrojonej w 0,5-1 cm półplastry
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
100 g wody
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1228.5 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
701.3 kJ /
167.5 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Wegańskie leczo z kurkami
40 min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Stroganow z pieczarek
35 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min