Kalarepa à la ryba po grecku

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 300 g kalarepy obranej, przekrojonej na pół, pokrojonej w 0,5-1 cm półplastry
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 150 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 100 g wody
  • 25 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1228.5 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 701.3 kJ / 167.5 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...