Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g pieczarek, pokrojonych w 3-4 mm plastry
- 40 g białego wina, wytrawnego
- 40 g koncentratu pomidorowego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 20 g musztardy Dijon
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10
g skrobi kukurydzianej
lub 10 g skrobi ziemniaczanej - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 922.8 kJ / 220.6 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 386.8 mg
Alternatywne przepisy
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Barszcz wegetariański
1h 10min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1h 10min
Gulasz z zielonej soczewicy
55min
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 Min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 Min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min